Preloader image

Alle informatie omtrent de Energielabel C-Verplichting

Vanaf 1 januari 2023 geldt de energielabel C-verplichting voor alle kantoren. Voldoet het gebouw niet aan de eisen, dan mag het per 1 januari 2023 niet meer als kantoor gebruikt worden. Om de informatie omtrent de verplichting en de handhaving ervan duidelijk te maken heeft het Informatiepunt Leefomgeving een handige pagina gemaakt op hun website waarop alles terug te vinden is.

 

Er is onder andere op terug te vinden wanneer u de energielabel C-verplichting heeft en welke uitzonderingen er zijn. Ook staat er informatie op over hoe het energielabel opgesteld dient te zijn. De energielabel C-verplichting stelt dat kantoorgebouwen per 1 januari 2023 een geldig label met een maximumwaarde voor primair fossiel energiegebruik van 225 kWh/m ² jr moeten hebben.

 

U kunt ook terugvinden wat de richtlijnen zijn voor handhaving bij panden die niet voldoen aan de energielabel C-verplichting. Handhaving op de energielabel C-verplichting vindt plaats wanneer na hercontrole blijkt dat er nog steeds niet wordt voldaan aan de energielabel C-verplichting. Alle gerelateerd wetgeving is eveneens terug te vinden op de informatiepagina.

 

Voldoet u nog niet aan de energielabel C-verplichting? Breuers & Cobelens adviseert eigenaren van kantoorpanden omtrent het energielabel. Zo maken we o.a. met een quickscan duidelijk wat de beste en snelste manier is om het beoogde energielabel te bereiken.

 

We zijn apetrots op onze klanten!