Preloader image
energielabel recreatiewoningen

Energielabel

 

Een energielabel loopt van A++++ tot G. Een A++++ label betekent dat het pand zeer goede energieprestaties heeft en een G label staat voor slechte energieprestaties. Een energielabel geeft informatie over de energieprestaties van een pand, niet over de gebruiker van het pand. Op deze pagina kunt u checken welk energielabel uw pand nu heeft en hoe lang dit label nog geldig is.

 

Wanneer moet ik een energielabel hebben?

 

Het energielabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van alle woningen, kantoren, bedrijfspanden en appartementen. Er zijn enkele uitzonderingen, zie de volgende paragraaf. Een geregistreerd energielabel is 10 jaar geldig. Een energielabel zegt wat over de energieprestatie van het pand en niet over de gebruiker het pand. In Nederland handhaaft de Inspectie Leefomgeving en Transport. Onze ervaring is dat de Inspectie Leefomgeving en Transport inderdaad handhaaft, maar soms met een grote vertraging boetes verstuurt. Voor kantoren is het verplicht om minimaal een energielabel C te hebben.

 

Welke energielabel heeft uw pand?

 

 

Nog geen energielabel of verloopt de geldigheid? Bereken uw prijs!

Offerte aanvragen

Welke panden hoeven geen energielabel te hebben?

 

Er zijn enkele uitzonderingen op de energielabelplicht. Let erop dat u uw dossier goed opbouwt en enkele jaren bewaard. We hebben bij enkele van onze relaties geconstateerd dat de Inspectie Leefomgeving en Transport toch boetes verstuurde en pas na een formeel bezwaar, voorzien van een goed onderbouwd dossier, de boete wilde seponeren. De uitzonderingen zijn:

  • beschermde monumenten volgens de Erfgoedwet of volgens een provinciale of gemeentelijke monumentenverordening;
  • gebouwen met een religieuze bestemming in het kadaster, zoals bijvoorbeeld kerken, moskeeën en tempels;
  • vrijstaande gebouwen met een gebruiksoppervlakte tot 50 m²;
  • (agrarische) bedrijfspanden bedoeld voor opslag of bewerking (fabriekshallen);
  • gebouwen die volgens de omgevingsvergunning ten hoogste 2 jaar in gebruik zijn (zoals bouwketen, noodwinkels, noodlokalen bij scholen);
  • recreatiewoningen die aantoonbaar minder dan 4 maanden per jaar in gebruik zijn en daarnaast een verwacht energieverbruik van minder dan 25% hebben van het verbruik bij permanent gebruik;
  • gebouwen die geen energie gebruiken om het klimaat binnen te regelen, zoals schuren of garages.

 

woning energie

woning energie

woning energie

 

Wie kan dit energielabel opstellen?

 

Een energielabel kan opgesteld worden door een vakbekwaam EP-W of EP-U adviseur, werkend voor een gecertificeerd bedrijf, door middel van een basisopname of een detailopname. We werken landelijk, maar omdat we gevestigd zijn in het Brabantse Roosendaal zijn steden zoals Breda, Etten-Leur en Bergen op Zoom natuurlijk om de hoek. Breuers & Cobelens heeft adviseurs in eigen dienst met een up to date “bewijs van vakbekwaamheid” en is als bedrijf volledig zelfstandig gecertificeerd deze energielabels bij de overheid te registreren. Doordat Breuers & Cobelens alles in eigen beheer heeft en geen gebruik hoeft te maken van paraplu constructies is de snelheid hoger, de prijs lager en de kwaliteit stabiel en hoog. Om de kwaliteit hoog te houden worden wij jaarlijks ge-audit. Breuers & Cobelens beschouwt het opstellen van deze energielabels als één van haar belangrijkste primaire diensten. Vraag vandaag nog een offerte aan om te zien wat we voor u kunnen betekenen.

 

klanttevredenheid
gecertificeerd
duurzaamheid
Covid-19 protocol
up to date
Verschil basisopname en detailopname

 

De vuistregel is dat voor alle bestaande bouw een basisopname voldoende is. Een detailopname heeft vaak nut bij pand waar tot het laatste detail gegevens beschikbaar zijn. Een detailopname is in Nederland alleen wettelijk verplicht bij nieuwbouw en enkele subsidietrajecten. Een detailopname is ongeveer twee keer zo duur als een basisopname. Breuers & Cobelens is volledig zelfstandig gecertificeerd om zowel de basis- als detailopnames uit te voeren.

 

Eén energielabel of een strategie voor uw volledige vastgoedportefeuille?

De energieprestatie van woningen en bedrijfspanden beschouwen wij als onze corebusiness. Of het nu een energielabel voor één woning betreft, een volledig advies voor een complex, of een strategie voor uw hele vastgoedportefeuille, we zullen er alles aan doen u als tevreden klant te mogen beschouwen.

 

We werken landelijk in zowel woningbouw als utiliteitsbouw. Woningcorporaties, bouwbedrijven, projectontwikkelaars, vastgoedbeheerders, maar ook vele MKB-ondernemers en particulieren maken deel uit van ons klantenbestand. Intensieve samenwerkingen zijn vrijwel altijd maatwerk, maar in veel gevallen kunnen we u ontzorgen met onze scherp geprijsde standaard diensten. Bereken meteen uw energielabel prijs in de prijscalculator.

 

We zijn apetrots op onze klanten!