Preloader image
energielabel recreatiewoningen

Energielabel recreatiewoningen

Uitstel verplichting energielabel recreatiewoningen tot 1 januari 2024

Eigenaren van recreatiewoningen krijgen uitstel tot 1 januari 2024 om te voldoen aan de energielabelplicht. Vóór 1 januari 2024 moeten ook recreatiewoningen voorzien zijn van een energielabel zo schrijft minister de Jonge op 30 november 2022 aan de Tweede Kamer. Eigenaren dienen dit derhalve in 2023 te organiseren; voor zover de recreatiewoningen nog geen geldig energielabel hebben. Twijfelt u of uw recreatiewoningen een geldig energielabel hebben? Neem even contact met ons op, we kijken het snel en kosteloos voor u na.

 

Projectteam

Breuers & Cobelens heeft eind 2022 in opdracht van HISWA-RECRON, het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, ISSO en InstallQ, een onderzoek uitgevoerd hoe recreatiewoningen efficiënt en seriematig voorzien kunnen worden van een energielabel. Breuers & Cobelens is HISWA-RECRON TOP supplier.

Breuers & Cobelens heeft in samenspraak met HISWA-RECRON een projectteam ingericht wat tegen zeer scherpe tarieven en met inachtneming van de bedrijfsvoering van recreatieparken hier een maatoplossing voor biedt. Met name recreatieparken met veel seriematige bouw komen hier gunstig uit. Neem contact op met Hugo Breuers voor een kennismaking en uiteenzetting van de oplossing. Dit aanbod geldt alleen als op zeer korte termijn opdracht wordt gegeven, zodat er optimaal efficiënte spreiding over 2023 mogelijk is.

 

woning energie

 

 

 

 

 

Energielabel verkoop

 

Verhuur

 

 

 

 

 

 

 

contact

Wie kan dit energielabel recreatiewoningen opstellen?

Het opstellen van een energielabel dient door een onafhankelijk en vakbekwame (gediplomeerde) adviseur te gebeuren. Daarnaast dient het bedrijf wat het energielabel recreatiewoningen registreert gecertificeerd te zijn. Breuers & Cobelens heeft vakbekwame adviseurs in eigen loondienst en is als bedrijf volledig zelfstandig gecertificeerd deze energielabels bij de overheid te registreren. Hiertoe wordt Breuers & Cobelens ten minste één maal per jaar geaudit. Doordat Breuers & Cobelens alles in eigen beheer kan en geen gebruik hoeft te maken van paraplu constructies is de snelheid hoger, prijs lager en kwaliteit hoger. Breuers & Cobelens beschouwt het opstellen van deze energielabels als één van haar primaire producten. Vraag direct een offerte op maat aan.

 

 

 

Energielabel recreatiewoning

 

Energielabel recreatiewoningen voor u?

 

Heeft u een recreatiewoning of meerdere recreatiewoningen? Dan is het energielabel verplicht en moet deze geadverteerd worden vanaf 1-1-2024. Breuers & Cobelens neemt u alle zorgen uit handen en levert uw label tijdig bij u op.

 

 

 

We zijn apetrots op onze klanten!

 

Kosten

Het energielabel voor een enkele recreatiewoning kost rond de 200 euro. Bij seriematige bouw is dit heel veel lager. Dit is met name afhankelijk van de hoeveelheden waarin er efficiënt seriematig gewerkt kan worden, de oppervlaktes, de complexiteit van de geometrie van de recreatiewoningen, de installaties en de beschikbaarheid van betrouwbare bouwkundige en installatietechnische tekeningen en beschrijvingen.

 

klanttevredenheid
gecertificeerd
duurzaamheid
Covid-19 protocol
up to date

contact

Hoe gaat het proces in zijn werk?

 

 1. U neemt contact op met Breuers & Cobelens.
 2. Wij stellen zo snel mogelijk een offerte voor u op. Indien het veel woningen betreft en U gebruik wil maken van het HISWA-RECRON aanbod, geef dat dan aub aan bij uw aanvraag.
 3. U verleent opdracht. Wij spreken het moment van opname ter plaatse af. We zullen u maximaal ontzorgen.
 4. Wij zullen u vragen de stukken die u eenvoudig beschikbaar heeft minimaal twee weken voorafgaand aan de opname aan ons te doen toekomen:
  • Bouwkundige tekeningen en beschrijvingen
  • Installatie tekeningen en beschrijvingen
  • Plattegronden
  • Verkoop of verhuurbrochures
 5. Wij bereiden ons zo goed mogelijk voor.
 6. Op het afgesproken moment voeren we de opnames ter plaatse uit. Toegang tot alle woningen is noodzakelijk, al kan de tijd in de woning bij seriematige opnames heel kort zijn. In overleg gaan we de juiste huisnummers, bij voorkeur met een loper, af binnen de afgesproken tijden, op een wisseldag.
 7. Na de opname werken we de energielabels per recreatiepark seriematig uit. Breuers & Cobelens werkt met gerenommeerde software VABI Assets Energie voor seriematige verwerking. Breuers & Cobelens is VABI partner. De opname, uitwerking en invoer wordt gecontroleerd en vervolgens officieel afgemeld en geregistreerd bij de overheid. We sturen u de energielabels direct toe. U ontvangt voor uw archieven ook de volledige projectdossiers.

 

Meer informatie

 

Neem voor meer informatie contact op met Breuers & Cobelens. Daarnaast kunt u op de website van de overheid (RVO) meer lezen.