Preloader image
ThermografieThermografie

Thermografie

 

Bij thermografie gaat het om het in kaart brengen van de temperatuur.

 

ThermografieBij thermografie brengt een infraroodcamera nauwkeurig de temperatuurverschillen van uw huis in beeld. Hierdoor is goed te zien op welke plekken in huis sprake is van warmteverlies of waar bijvoorbeeld luchtlekken zijn ontstaan. Thermografie maakt zichtbaar wat zich zoal onder de oppervlakte afspeelt: vochtproblemen die op het eerste oog niet zichtbaar waren, verwarmingslekken of bijvoorbeeld infiltraties via het dak.

 

Als zich objecten in uw woning bevinden die veel koude of juist warme straling afgeven dan heeft dit gevolgen voor de de gehele constructie. Het kleinste warmteverschil kan grootse problemen tot gevolg hebben. Via infraroodopnames kunnen deze zones nauwkeurig worden opgespoord. Vervolgens maken we een thermografie analyse van deze knelpunten en komen met een oplossing waarmee we o.a. de luchtdichtheid en isolatie van uw woning kunnen sturen.

 

 

Ideale omstandigheden voor thermografie

 

De meest gunstige omstandigheden voor het maken van een thermografie is een temperatuurverschil van 20 graden met binnen en buiten. Een verschil van 10 graden is minimaal noodzakelijk. Het najaar en de winter zijn de meest gunstige seizoenen voor de thermografie. Wanneer de woning binnen verwarmd is, kunnen warmtelekkages beter gelokaliseerd worden.
Ook het moment van de dag is belangrijk. De zon kan voor afwijkende metingen zorgen. De buitengevel wordt verwarmt door de zon, daarom voeren we het onderzoek uit voordat de zon op is gekomen.

 

klanttevredenheid
gecertificeerd
duurzaamheid
Covid-19 protocol
up to date

 

Thermografie als specialisme

 

Cobelens & Breuers is erin gespecialiseerd om de thermografie gegevens om te zetten naar uw dagelijkse praktijk: welke bouwkundige ingrepen zijn mogelijk om daadwerkelijk effectief te zijn? Hoe valt hier maximale winst te behalen?

 

Dit bespaart u aanzienlijke investeringen in woningaanpassingen die hiermee in wezen te voorkomen zijn.

 

contactWat zijn de voordelen van thermografie?

  • Warmteverliespunten duidelijk in kaart gebracht.
  • Indicatie welke punten die nader onderzoek behoeven.
  • Gericht isolatiemaatregelen inzetten.
  • Zichtbaar maken van vocht- en schimmelproblematiek.
  • Comfortabeler wonen na het aanbrengen van de aanpassingen.
  • Besparing op de energierekening na het aanbrengen van de aanpassingen.

 

Benieuwd wat thermografie voor uw organisatie kan betekenen?
Neem gerust contact op voor meer informatie.