Preloader image
WWSWWS

WWS

 

Het WWS puntensysteem bepaalt de maximale huurprijs van uw sociale-huurwoning.

 

Het puntensysteem geldt niet voor woningen in de vrije sector. Bij deze woningen bepalen verhuurder en huurder zelf de huurprijs. Er is dan geen maximum huurprijs.

 

klanttevredenheid
gecertificeerd
duurzaamheid
Covid-19 protocol
up to date

 

Hoe werkt het WWS puntensysteems?

 

Het WWS puntensysteem geeft de kwaliteit van een huurwoning in punten weer. WWS staat voor woningwaarderingsstelsel. Elk onderdeel van de woning, zoals oppervlakte en sanitair, krijgt punten. Bij elkaar opgeteld leveren de punten een maximale huurprijs op. Deze wordt elk jaar opnieuw vastgesteld. Als u de WWS puntentellingen voor uw woningvoorraad actueel houdt, voorkomt u niet alleen dat u mogelijk een te hoge of te lage huurprijs vraagt. U krijgt met een actuele WWS lijst ook een goed inzicht in de waarde van uw woningvoorraad uitgedrukt in huuropbrengst. Ook is het mogelijk om hiermee het aandeel huurwoningen met een huurprijs onder de liberalisatiegrens, dat een maximale huurprijs heeft boven de liberalisatiegrens en dus bij mutatie geliberaliseerd kan worden goed op het netvlies te krijgen.

 

contact

WWS punten opname

 

Desgewenst kunnen we (voor een minimale meerprijs) bij de opname van het energielabel direct ook de WWS punten opnieuw opnemen. Misschien bent u hier in eerste instantie wat terughoudend in, maar de praktijk wijst uit dat organisaties hier na afloop hier vaak heel anders over denken. Er blijven vaak heel wat punten liggen voor eenvoudig realiseerbare zaken, zoals betegeling in de keuken of badkamer.

 

Neem gerust contact met ons op voor een gratis WWS steekproef.

 

(in het menu vindt u een nadere uitleg van de verschillende diensten die we aanbieden, zoals de speciaal ontwikkelde kansenkaart, energielabels enzovoorts)