Preloader image

 

Een energielabel voor een woning loopt van A++++ tot G. Een A++++ label betekent dat de woning zeer goede energieprestaties heeft en een G label staat voor slechte energieprestaties. Een energielabel kan opgesteld worden door een vakbekwaam EP-W adviseur, werkend voor een gecertificeerd bedrijf, door middel van een basisopname of een detailopname. We werken landelijk, maar omdat we gevestigd zijn in het Brabantse Roosendaal zijn steden zoals Breda, Etten-Leur en Bergen op Zoom natuurlijk om de hoek.

 

Wanneer moet ik een energielabel EP-W hebben?

 

Het energielabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van alle woningen en appartementen. Er zijn enkele uitzonderingen, zie de volgende paragraaf. Een geregistreerd energielabel is 10 jaar geldig. Een energielabel zegt wat over de energieprestatie van de woning en niet over de gebruiker van de woning. In Nederland handhaaft de Inspectie Leefomgeving en Transport. Onze ervaring is dat de Inspectie Leefomgeving en Transport inderdaad handhaaft, maar soms met een grote vertraging boetes verstuurt. Een energielabel is ook nodig om volgens het Woningwaarderingsstelsel (WWS) de juiste huurprijs te kunnen berekenen. Wij kunnen deze WWS-punten optioneel meenemen tijdens het opnemen van het energielabel. Bereken meteen uw energielabel prijs in de prijscalculator.

 

Welke woningen hoeven geen energielabel te hebben?

 

Er zijn enkele uitzonderingen op de energielabelplicht. Let erop dat u uw dossier goed opbouwt en enkele jaren bewaard. We hebben bij enkele van onze relaties geconstateerd dat de Inspectie Leefomgeving en Transport toch boetes verstuurde en pas na een formeel bezwaar, voorzien van een goed onderbouwd dossier, de boete wilde seponeren. De uitzonderingen zijn:

  • beschermde monumenten volgens de Erfgoedwet of volgens een provinciale of gemeentelijke monumentenverordening;
  • gebouwen met een religieuze bestemming in het kadaster, zoals bijvoorbeeld kerken, moskeeën en tempels;
  • vrijstaande gebouwen met een gebruiksoppervlakte tot 50 m²;
  • (agrarische) bedrijfspanden bedoeld voor opslag of bewerking (fabriekshallen);
  • gebouwen die volgens de omgevingsvergunning ten hoogste 2 jaar in gebruik zijn (zoals bouwketen, noodwinkels, noodlokalen bij scholen);
  • recreatiewoningen die aantoonbaar minder dan 4 maanden per jaar in gebruik zijn en daarnaast een verwacht energieverbruik van minder dan 25% hebben van het verbruik bij permanent gebruik;
  • gebouwen die geen energie gebruiken om het klimaat binnen te regelen, zoals schuren of garages.

 

woning energie

woning energie

woning energie

 

Wie kan dit energielabel EP-W opstellen?

 

Het opstellen van een energielabel woningen EP-W dient door een vakbekwaam adviseur te gebeuren. Daarnaast dient het bedrijf wat het energielabel EP-W registreert bij de overheid gecertificeerd te zijn. Breuers & Cobelens heeft adviseurs in eigen dienst met een up to date “bewijs van vakbekwaamheid” en is als bedrijf volledig zelfstandig gecertificeerd deze energielabels bij de overheid te registreren. Hiertoe wordt Breuers & Cobelens ten minste één maal per jaar ge-audit. Doordat Breuers & Cobelens alles in eigen beheer heeft en geen gebruik hoeft te maken van paraplu constructies is de snelheid hoger, de prijs lager en de kwaliteit stabiel en hoog. Breuers & Cobelens beschouwt het opstellen van deze energielabels als één van haar belangrijkste primaire diensten. Vraag vandaag nog een offerte aan om te zien wat we voor u kunnen betekenen.

 

Thank you for contributing to a better world

 

 

 

klanttevredenheid
gecertificeerd
duurzaamheid
Covid-19 protocol
up to date
Verschil basisopname en detailopname

 

De vuistregel is dat voor alle bestaande bouw een basisopname voldoende is. Een detailopname heeft vaak nut bij woning waar tot het laatste detail gegevens beschikbaar zijn. Een detailopname is in Nederland alleen wettelijk verplicht bij nieuwbouw en enkele subsidietrajecten. Een detailopname is ongeveer twee keer zo duur als een basisopname. Breuers & Cobelens is volledig zelfstandig gecertificeerd om zowel de basis- als detailsopnames uit te voeren.

 

Energielabel woningen EP-W aanvragen?

 

Het energielabel EP-W, zoals de overheid dit aan uw woning heeft toegekend is een voorlopig energielabel, tenzij u ooit eerder een energielabel hebt laten opmaken. U kunt dit voorlopige energielabel zelf omzetten in een definitief energielabel op www.energielabelvoorwoningen.nl.

 

 

 

contact

 

Op de website www.zoekuwenergielabel.nl of www.ep-online.nl kunt u voor alle woningen in Nederland het volgende zien:

  • Het voorlopige energielabel indien er nog geen definitief energielabel is vastgesteld
  • Het definitieve energielabel EP-W indien dit is vastgesteld

 

 

Vanaf 1 januari 2021 is een uitgebreider energielabel verplicht. Bereken daarom meteen uw energielabel prijs in de prijscalculator.

 

 

We zijn apetrots op onze klanten!