Preloader image

Huurhuizen moeten vanaf 2030 minimaal energielabel D hebben

Niet alleen woningbouwverenigingen, maar ook particuliere en commerciële investeerders vallen onder de verplichting om uiterlijk in 2030 alle energielabels E, F en G voor woningen uitgefaseerd te hebben. Zonder energielabel D of beter, mogen de woningen vanaf 2030 niet meer verhuurd worden. In Nederland staan zo’n 580.000 huurwoningen met een energielabel E, F of G.

 

Eerder werd bekend dat kantoorpanden die groter zijn dan 100 vierkante meter al vóór 2023 al energielabel C moeten hebben. Ook was al bekend dat woningcorporaties uiterlijk in 2028 alle EFG labels uitfaseren.

 

Om naar energielabel D te gaan, ben je per pand een behoorlijke investering kwijt en als je toch gaat renoveren kan je beter meteen doorpakken naar energielabel A, dan ben je meteen voorbereid op de toekomst.

 

De meeste woningcorporaties hebben al een plan op tafel liggen. Breuers & Cobelens adviseert hen hier al een tijdje over. Voor particuliere verhuurders is het wel nieuw, maar ook hen kunnen wij adviseren over energielabels, verduurzaming en de beste en snelste manier om het beoogde energielabel te bereiken.

 

Omroep Brabant heeft hier ook een artikel aan gewijd en vroeg onze Hugo Breuers om hulp.

 

We zijn apetrots op onze klanten!