Preloader image

Het is 2 voor 12 voor kantoren zonder energielabel C

Uit onderzoek van de “taskforce label A” blijkt dat 72% van alle label-C plichtige kantoren nog niet over een energielabel C beschikt. De tijd begint te dringen. Afhankelijk van uw kantoor stopt het niet alleen bij het vaststellen van een energielabel. Als er namelijk bij vaststelling van het energielabel blijkt dat uw kantoor minder scoort dan energielabel C, moet u de verduurzaming nog in gang zetten!

 

Gezien de doorlooptijden in de bouw- en installatiesector heeft u hier minimaal enkele maanden voor nodig. Na de verduurzaming dient u vóór 1 januari 2023 het nieuwe energielabel formeel te laten registreren. Onze branche kan dit niet voor alle klanten in december 2022 uitvoeren, dus wacht niet tot het laatste moment. Het is 2 voor 12 als u nog geen actie heeft ondernomen. Omroep Brabant besteedt hier aandacht aan in dit artikel.

 

Veel kantoren hebben nu geen energielabel, of label G, F, E of D. Het kantoor mag niet meer gebruikt worden na 1 januari 2023 als het niet minimaal energielabel C heeft.

 

De kans is aanwezig dat kantoren richting 2030 een energielabel A of beter dienen te hebben. Daarom is het aan te raden om de aspecten van uw kantoor die u verduurzaamt, direct goed aan te pakken. Dat voorkomt desinvesteringen en kapitaalvernietiging over een aantal jaar. Dus liever enkele aspecten van uw kantoor goed verduurzamen, dan vele aspecten een beetje. In onze branche noemen we dit no-regret-maatregelen. Voer maatregelen uit waar u een paar jaar later geen spijt van krijgt.

 

We zijn apetrots op onze klanten!