Preloader image

RVV Verduurzaming heropent op 1 april 2021

Op 1 april 2021, om 9u00, heropent de RVV Verduurzaming, met als achterliggende rekenmethodiek de NTA8800!

 

Vanaf 1 april 2021 is er € 150 miljoen extra budget beschikbaar, naast het reeds beschikbare structurele budget. Bent u een verhuurder met meer dan 50 sociale huurwoningen? Dan komt u in aanmerking voor de Regeling Vermindering Verhuurderheffing (RVV). U kunt dan een korting op de door u te betalen verhuurderheffing aanvragen. Kijk op de website van het RVO of uw verduurzamingsproject in aanmerking komt, of neem even contact met ons op!

 

Hoe gaat dat in zijn werk?

U mag pas beginnen met werkzaamheden voor de verduurzaming als voor de woningen een energielabel op basis van de NTA8800 geregistreerd is. Dit nieuwe energielabel kunnen wij voor u registreren vanaf 1 januari 2021.

 

Oud energielabel vs NTA8800

Bij het nieuwe energielabel is een opname in het gebouw verplicht. Dit ter aanvulling van de door u aangeleverde informatie. De bewijslast ligt hoger, dit houdt in dat er per rekenzone foto’s en documentatie aanwezig dienen te zijn. Wij kunnen u hier volledig in ontzorgen.

De adviseur neemt kenmerken op van de woning waaronder de afmetingen en de aanwezige isolatie en installaties, zoals de cv-ketel en zonnepanelen. Op basis hiervan wordt berekend hoeveel energie er nodig is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van de woning. Zo is het NTA8800-energielabel nauwkeuriger.

 

Met de nieuwe energielabelmethode komt er een einde aan de huidige methode voor het bepalen van de energieprestatie van gebouwen. Het registreren van energielabels op basis van de Energie-Index (EI) en het vereenvoudigd energielabel (VEL) komen daarmee vanaf dat moment te vervallen. Alle nieuwe energielabels worden vanaf 1 januari 2021 opgenomen en geregistreerd op basis van de nieuwe bepalingsmethode, de NTA8800.

 

Voor meer informatie over de complete nieuwe regelgeving kunt u terecht op de website van het RVO of bekijk de publicatie in het staatsblad (pdf).

 

Kosten van het nieuwe energielabel

De kosten van een nieuw energielabel hangt af van meerdere factoren waaronder:

  • De omvang van de opdracht, betreft het één unieke woning, of een grote flat met ver dezelfde appartementen?
  • Het woningtype
  • De beschikbare documentatie

 

We zijn apetrots op onze klanten!

 

 

klanttevredenheid icoon
gecertificeerd
Duurzaamheid
Covid-19 protocol