Preloader image

Subsidie mogelijkheden energielabel C voor kantoren

Vanaf 1-1-2023 is het voor veel kantoorpanden verplicht om een energielabel C te hebben.

 

In dit artikel gaan we in op de subsidiemogelijkheden voor bedrijven die kunnen helpen bij het behalen het energielabel C op een betaalbare manier.

 

Belastingsubsidies:

EIA of te wel Energie Investeringsaftrek geeft een fiscaal voordeel op de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Er wordt dus niet alleen op energie, maar ook op de belastingen bespaard.

 

MIA, de Milieus Investeringsaftrek geeft een investeringsaftrek die kan oplopen tot 36% van het investeringsbedrag bovenop de gebruikelijke investeringsaftrek.

 

Vamil is de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen. Daarmee kan 75% van de investeringskosten afgeschreven worden.  Het tijdstip bepaalt u zelf en het levert een liquiditeit- en rentevoordeel op.

Meer informatie over MIA en Vamil is te vinden op de website van het RVO.

 

Wilt u meer weten over welke belastingsubsidies u kunt gebruiken om uw energielabel C te behalen? Neem dat contact met ons op.

 

klanttevredenheid icoon
gecertificeerd
Duurzaamheid
Covid-19 protocol

 

Overige subsidies:

Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) tt 31-12-2020 is deze subsidie aanwezig voor bedrijven die van het gas af gaan voor hun warmtevoorziening. Denk aan een warmtepomp of zonneboiler. De voorwaarden voor deze subsidie zijn ook op de website het RVO te vinden.

 

Stimuleringsregeling Duurzame Energietransitie (SDE++).  Tussen 29-09-2020 en 22-10-2020 is de eerste ronde van deze subsidie beschikbaar. Deze subsidie is bedoeld om kostenefficiënt de uitstoot van broeikasgassen te minimaliseren. Een lijst van categorieën met subsidieparameters is in deze PDF te vinden.

 

contactDemonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+). Deze subsidie is bedoeld voor investeringen in innovatieve energiebesparende technieken, apparaten en systemen. Denk aan aardgasvrij of circulaire economie. Over DEI+ is meer te vinden op de website van het RVO.

 

Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren ook wel de MIT subsidie genoemd. Deze subsidie is alleen voor de branches: High Tech en ICT, Logistiek, Agri & Food, Chemie, Creatieve Industrie, Energy en Biobased, Life Sciences & Health, Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en Water & Maritiem. Als u een MKB-onderneming heeft in één van deze branches is deze subsidie voor het opzetten van innovatieve projecten. Dit kan kennisverwerving zijn, het toetsen van haalbaarheid en R&D. Het RVO vertelt er alles over.

 

Topsector Energie (TSE). Deze subsidie is beschikbaar voor onderzoeks-, ontwikkelings-, pilot- en demonstratieprojecten. Hier vallen ook de nieuwe TSE industrie en gebouwde omgeving onder. Innovatieve samenwerkingsprojecten worden hiermee ondersteunt. Het RVO heeft alles op een rijtje gezet.

 

Ziet u door de bomen het bos niet meer? Neem dan contact met ons op, dan bespreken we alle mogelijkheden.

 

 

We zijn apetrots op onze klanten!