Preloader image

Redenen om een energielabel voor uw bedrijfspand te regelen

Er zijn diverse redenen waarom u een energielabel voor uw bedrijfspand moet regelen. We pikken de vijf grootste redenen er uit.

 

EnergieDe eerste en belangrijkste reden is: Energielabels zijn verplicht bij oplevering, verkoop en verhuur van ieder bedrijfspand.

 

Bij panden groter dan 250m2 en publiekelijk toegankelijk, is het verplicht om een geldig energielabel zichtbaar op te hangen. Dit geldt ook voor huurders van overheidsgebouwen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Enrgielabel UP-UAls tweede reden kunnen we aandragen dat het vanaf 2023 voor kantoren verplicht is een energielabel C te hebben. Als u nu een energielabel opvraagt weet u wat er nog verbeterd kan worden om het C niveau te halen. Natuurlijk kunnen wij u ook adviseren welke maatregelen er genomen dienen te worden en het energielabel opmaken zodra alles aanpassingen gedaan zijn. Op deze manier voldoet u direct aan de nieuwe eisen.

 

We maken dat een advies op maar inclusief terugverdientijden en eventuele subsidiemogelijkheden waar u gebruik van kunt maken. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 

 

 

 

 

 

 

RendementDe derde reden is dat steeds meer banken meer belang stellen in groene bedrijfspanden. Omdat banken willen vergroenen stellen ze eisen aan de energiezuinigheid van het vastgoed dat ze financieren. Enkele voorbeelden zijn de Rabobank en ABN AMRO. Ook voor het herfinancieren van een pand, is een energielabel belangrijk voor de banken. Als de herfinanciering gebruikt wordt om verbeteringen aan te brengen die het energielabel verhogen wordt dat als positief ervaren door de banken.

 

 

 

 

 

 

 

kantoor energieDe vierde belangrijke reden is de invoer van het nieuwe energielabel per 1-1-2021. De NTA8800 energieprestatienorm gaat dan in. Bij deze nieuwe norm wordt de bewijslast omgekeerd en daardoor wordt het moeilijker om een goed energielabel te behalen.

 

De aangetoonde energiebesparende maatregelen bepalen de toekenning van het energielabel. Forfaitaire waarden uit het bouwbesluit (aangetoond met bijvoorbeeld bouwtekeningen en bouwplannen) mogen pas worden opgevoerd als bewijs, als er geen enkele andere manier is om de energieprestatie van het gebouw te toetsen.

 

De bewijzen die aangeleverd worden door de eigenaar van het pand worden belangrijker. Denk hierbij o.a. aan:

  • detailtekeningen van isolatie;
  • bouwtekeningen en installatietechnische gegevens;
  • de facturen van uitgevoerde energie-bespaarmaatregelen.

 

 

 

 

woning energieDe vijfde en laatste reden is: Het definitief energielabel is 10 jaar geldig. Daarom is het slim om dit jaar nog een energielabel te regelen. Dan hoeft u nog niet te voldoen aan de nieuwe NTA8800 norm en heeft u een energielabel dat nog 10 jaar geldig is voor toekomstige overdrachten (koop en verhuur).

Lees meer over de energielabels op deze pagina.

Neem vandaag nog contact met ons op voor het maken van een afspraak.

 

 

 

 

We zijn apetrots op onze klanten!