Preloader image

Huizen met energielabel verkopen sneller

Voorjaar 2013

Uit onderzoek van de TiasNimbas Business School, partner van VastgoedLAB, blijkt dat woningen met een energielabel gemiddeld 78 dagen eerder worden verkocht dan huizen zonder energielabel. Verder blijkt dat groen gelabelde huizen, oftewel huizen met een A of B label, 5,1% meer opbrengen dan een huis met een lager label. Voor een gemiddeld rijtjeshuis van € 150.000,- toch een extra opbrengst van ruim € 7.500,- en voor een woning van € 300.000,- is de extra opbrengst al snel ruim € 15.000,-.

 

Prof. dr. Dirk Brounen, hoogleraar vastgoedeconomie aan TiasNimbas Business School, zegt hierover: “Het lijkt erop alsof het label in een lastige woningmarkt, zoals in de Randstad, steeds meer wordt ingezet in de strijd om de koper. Kopers op hun beurt lijken de waarde van het energielabel steeds meer op waarde te schatten”.

 

Het VastgoedLAB is een open platform waarin TiasNimbas Business School (Tilburg University en de Technische Universiteit Eindhoven) samen met Amvest, de FGH Bank, PGGM en PWC werken aan de ontwikkeling en overdracht van verse en relevante vastgoedkennis.

 

Elk kwartaal onderzoekt het VastgoedLAB de effecten van het energielabel in de koopwoningmarkt. Daarvoor worden telkens de gegevens van NVM gekoppeld aan de energielabelbestanden van AgentschapNL. Hierdoor ontstaat snel een feitelijk beeld van het marktaandeel van gelabelde panden binnen de actuele transacties. Daarnaast wordt er middels een zorgvuldige statistische analyse gezocht naar de effecten van het label op de verkoopsnelheid en -prijs.

 

Doordat Breuers & Cobelens volledig zelfstandig gecertificeerd is kan Breuers & Cobelens uw woning snel van een kwalitatief hoogwaardig energielabel voorzien. Daarnaast kan Breuers & Cobelens een onafhankelijk maatwerkadvies voor u opstellen met daarin de mogelijkheden uw woning winstgevend te verduurzamen. Als partner van een grote woningcorporatie in Zuid-West Nederland is Breuers & Cobelens dagelijks bezig met energielabels en maatwerkadviezen. Neem contact op voor meer informatie.

 

In onderstaande video schetst Dirk Brounen kort de achtergronden van deze analyse en in dit kwartaalbericht leest u de resultaten over het laatste kwartaal 2012.

 

 

Bron: VastgoedLAB.

 

We zijn apetrots op onze klanten!