Preloader image

Op het energielabel staan aspecten van mijn gebouw waarvan ik denk dat ze beter zijn. Hoe kan het dat dit niet is meegenomen?

Op het energielabel staan aspecten van mijn gebouw waarvan ik denk dat ze beter zijn. Hoe kan het dat dit niet is meegenomen?

Het energielabel is opgesteld op basis van onze invoer op basis van de momentopname tijdens ons bezoek aan uw gebouw, conform de wettelijk aangewezen protocollen. Het opstellen van een energielabel is in Nederland gecertificeerd werk waarin zowel interne, als externe procesmatige kwaliteitssystemen jaarlijks ge-audit worden. Daarnaast worden in de audit steekproeven genomen. We hebben geen andere keuze dan ons aan de wettelijk aangewezen protocollen te houden. Ons beleid is dat alles wat we in uw voordeel mee kunnen nemen, zeker meenemen. Al het grijze gebied wat er is, nemen we in uw voordeel mee.

Alle informatie die u vooraf aangeleverd heeft, is meegenomen. Mogelijk heeft onze collega tijdens de opname u nog vragen gesteld. Soms gebeurt het dat ook wij een sterk vermoeden hebben dat een bepaald aspect van een gebouw beter is dan dat waar we via het protocol op uitkomen, en de eigenaar/aannemer verklaart dat vaak ook. Ons vermoeden, of een verklaring van een gebouw-eigenaar of aannemer, mogen we helaas niet meenemen. Zie tevens vraag 4.

Als u wilt kunnen we een telefonische (video)toelichting geven op uw energielabel. De kosten hebben we vaak als optie aangeboden in onze offerte, als dit niet het geval was dan kunt u deze opvragen.