Energielabel utiliteit is bedoeld voor alle zakelijk onroerend goed. Wilt u uw label checken? dat kan op onze energielabel pagina.
Het energielabel utiliteit, ook wel zakelijk onroerend goed of bedrijfs onroerend goed genoemd, is verplicht bij de oplevering, verkoop of verhuur van utiliteitsgebouwen, zoals kantoren, scholen, horeca, sporthallen en ziekenhuizen. Ook kantoren van woningcorporaties, kantoren van zorgverleners of zorglocaties zelf vallen hieronder. Indien deze locaties toegankelijk zijn voor bezoekers of klanten, geldt er bovendien een plicht het energielabel utiliteit zichtbaar op te hangen. Ook vastgoed wat verhuurd of verkocht wordt door woningcorporaties, verhuurders of zorginstellingen valt onder deze verplichting. Bereken meteen uw energielabel prijs in de prijscalculator.
Wat is het energielabel Utiliteit?
Het energielabel laat de energieprestatie van een gebouw zien en welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn. De labelklasse loopt van A (erg zuinig) naar G (zeer onzuinig). Het energielabel utiliteit is 10 jaar geldig.
Wanneer moet ik een energielabel utiliteit hebben?
Vóór verkoop of ingangsdatum verhuurcontract. Dus vóórdat het huurcontract ingaat en vóórdat de transactie passeert bij de notaris.
Wie kan dit energielabel utiliteit opstellen?
Het opstellen van een energielabel utiliteitsgebouwen dient door een onafhankelijk en gediplomeerde adviseur te gebeuren. Daarnaast dient het bedrijf wat het energielabel utiliteit registreert bij de overheid gecertificeerd te zijn. Breuers & Cobelens heeft gediplomeerde adviseurs in eigen dienst en is als bedrijf volledig zelfstandig gecertificeerd deze energielabels bij de overheid te registreren. Hiertoe wordt Breuers & Cobelens ten minste één maal per jaar ge-audit met een steekproef van ten minste 5%. Doordat Breuers & Cobelens alles in eigen beheer kan en geen gebruik hoeft te maken van creatieve paraplu constructies is de snelheid hoger, prijs lager en kwaliteit hoger. Breuers & Cobelens beschouwt het opstellen van deze energielabels als één van haar primaire producten. Bereken meteen uw energielabel prijs in de prijscalculator.
Welke utiliteitsgebouwen moeten een energielabel utiliteit hebben?
- gezondheidszorggebouwen (klinisch en niet-klinisch)
- overheidsgebouwen
- horecagebouwen
- kantoorgebouwen (zoals banken)
- bedrijfsverzamelgebouwen
- bijeenkomstgebouwen (zoals schouwburgen)
- onderwijsgebouwen
- sportgebouwen
- winkels (zoals supermarkten)
We zijn apetrots op onze klanten!
Energielabel utiliteit in publieke gebouwen
- Het energielabel utiliteit moet op een voor het publiek zichtbare plek hangen in alle publieke gebouwen groter dan 500 m², mits er voor dat gebouw een energielabel is geregistreerd.
- Publieke overheidsgebouwen groter dan 500 m² hebben altijd een energielabel utiliteit zichtbaar hangen. Naar verwachting wordt per 1 juli 2015 de grens verlaagd naar 250 m². Het gaat om overheidsgebouwen waar vaak publiek komt. Bijvoorbeeld ministeries, provincies, gemeenten, rechtbanken, waterschappen en stadsdeelkantoren. Het gaat ook om verhuurde ruimtes aan particulieren, groter dan 500 m², waar vaak publiek komt, bijvoorbeeld een sportschool.
Wat kost het energielabel utiliteit?
De prijzen van een energielabel utiliteit voor utiliteitsgebouwen variëren grofweg tussen de 500 en enkele duizenden euro’s. Dit is met name afhankelijk van de oppervlakte, de complexiteit van de geometrie van het gebouw, de installaties en de beschikbaarheid van betrouwbare bouwkundige en installatietechnische tekeningen en beschrijvingen. Bereken meteen uw energielabel prijs in de prijscalculator.
Hoe gaat het proces in zijn werk?
- U neemt contact op met Breuers & Cobelens
- Wij zullen u vragen de stukken die u eenvoudig beschikbaar heeft aan ons te doen toekomen:
- Bouwkundige tekeningen en beschrijvingen
- Installatie tekeningen en beschrijvingen
- Plattegronden
- Verkoop of verhuurbrochures
- Op basis van deze stukken stellen wij zo snel mogelijk een offerte voor u op
- U verleent opdracht. Wij spreken het moment van opname ter plaatse af. We zullen u maximaal ontzorgen.
- Wij bereiden ons zo goed mogelijk voor.
- Op het afgesproken moment voeren we de energielabel utiliteit opname ter plaatse uit. Toegang tot het volledige pand en alle installaties is noodzakelijk. Deze opname duurt gemiddeld enkele uren.
- Na de opname werken we het energielabel utiliteit uit. Breuers & Cobelens werkt met gerenommeerde software van VABI. De opname, uitwerking en invoer wordt gecontroleerd en vervolgens officieel afgemeld en geregistreerd bij de overheid. We sturen u het energielabel utiliteit direct toe.
De totale doorlooptijd is in de praktijk enkele weken vanaf het eerste contact tot en met het opgeleverde energielabel utiliteit. In een spoedsituatie kan dit in enkele dagen. Hiervoor is wel een spoedtoeslag van toepassing.
Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met Breuers & Cobelens. Daarnaast kunt u op de website van de overheid (RVO) meer lezen.