Thermografie is een meetmethode waarmee de temperatuur van een object in kaart wordt gebracht met behulp van een geavanceerde infraroodcamera. Thermografie wordt onder andere toegepast in de industrie, medische wereld, brandbeveiliging en defensie.

Sinds enkele jaren wordt thermografie ook gebruikt in de woningbouw bij het zoeken naar oplossingen op het gebied van energiegebruik. Er kan opgespoord worden waar de “warmtelekkages” van uw woning zich bevinden. Bij huizen ouder dan 8 jaar, of jongere huizen met onverklaarbaar hoge energierekeningen, biedt een thermografisch rapport vaak onverwachte inzichten.

Breuers en Cobelens maakt gebruik van de E-serie thermische camera’s van Flir. Dit is de absolute top als het gaat om thermografische camera’s voor bebouwing. Waar de weersomstandigheden het toelaten krijgt u bij een energielabel op verzoek gratis een thermische foto van uw voorgevel. Bij een maatwerkadvies krijgt u, waar de weersomstandigheden het toelaten, een foto van alle gevels van uw woning.

Indien gewenst kunt u Breuers & Cobelens ook een volledig thermografisch rapport laten opstellen. In dit complete thermografische rapport wordt exact aangegeven waardoor u warmteverlies heeft en hoe u het kunt oplossen teneinde zo uw energiekosten effectief terug te dringen. U kunt immers een probleem pas verhelpen als u weet dat er een probleem is en waar zich dit bevindt. Daarnaast helpt een thermografisch onderzoek de oorzaak te vinden van koude- of tochtklachten of het onderzoeken van de luchtstroom binnen een gebouw.

De ideale omstandigheden voor een goed thermografisch onderzoek zijn:

  • Buitentemperatuur maximaal 10°C;
  • geen regen;
  • hoe minder wind hoe beter;
  • geen zon; bij voorkeur ‘s ochtends vroeg en bewolkt.

Verder kunt u zelf dit doen:

  • Zet ten minste 24 uur vooraf de thermostaat op 21°C;
  • zet ten minste 24 uur vooraf  alle radiatoren volledig open;
  • houd gedurende deze 24 uur alle buitendeuren, ramen en ventilatie zo veel mogelijk gesloten (let op, uw gezondheid gaat voor!);
  • houd gedurende deze 24 uur alle binnendeuren volledig geopend.

Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak of voor meer informatie.