Het energielabel zoals de overheid dit aan uw woning heeft toegekend is een voorlopig energielabel, tenzij u ooit eerder een energielabel hebt laten opmaken. U kunt dit voorlopige energielabel zelf omzetten in een definitief energielabel op www.energielabelvoorwoningen.nl.

Zodra u op deze overheidswebsite www.energielabelvoorwoningen.nl voor een erkend deskundige kan kiezen, zoek dan op “123”. U vindt dan de adviseurs van Breuers & Cobelens onder de naam 123 energie certificaat. We hanteren hier een andere naam, omdat we erg duidelijk willen maken dat dit een ander product is.

Door de wijze waarop de overheid dit systeem heeft opgezet kunnen we niet de service en ontzorging bieden zoals we dat onder de naam Breuers & Cobelens wel graag doen. U vindt praktische tips op www.123energiecertificaat.nl. Indien u verder geen klant bent van Breuers & Cobelens en slechts eenmalig een energielabel wenst af te nemen, kunnen wij u helaas niet telefonisch of per mail persoonlijk verder ondersteunen. U zal het helaas moeten doen met de informatie welke de overheid u geeft op www.energielabelvoorwoningen.nl en de extra service tips welke wij u geven op www.123energiecertificaat.nl. Indien u meer service wenst, kunt u via ons kantoor een energie index rapport afnemen. Hier komt een energielabel kosteloos bij. De kosten van een energielabel liggen rond de € 10,- en de kosten van een energie index rapport tussen de € 160 en € 230.

Vaste klanten willen we uiteraard graag helpen, te woord staan en verdere inhoudelijke uitleg geven. Aarzel niet ons te bellen, we staan u graag vrijblijvend en kosteloos te woord.

Op de website www.zoekuwenergielabel.nl kunt u voor alle woningen in Nederland het volgende zien:

  • Het voorlopige energielabel indien er nog geen definitief energielabel is vastgesteld
  • Het definitieve energielabel indien dit is vastgesteld, of indien er een Energie Index Rapport is opgesteld
  • Indien het is opgesteld een Energie Index Rapport.

Bij verkoop of verhuur van een woning is in Nederland een definitief energielabel, of een energie index rapport, verplicht. De boete op het niet hebben van een energielabel op de dag van passeren bij de notaris kan oplopen tot net iets boven  de € 400,-.