Bij thermografie gaat het om het in kaart brengen van de temperatuur. Een infraroodcamera brengt dan nauwkeurig de temperatuurverschillen van uw huis in beeld. Hierdoor is goed te zien op welke plekken in huis sprake is van warmteverlies of waar bijvoorbeeld luchtlekken zijn ontstaan. Het maakt zichtbaar wat zich zoal onder de oppervlakte afspeelt: vochtproblemen die op het eerste oog niet zichtbaar waren, verwarmingslekken of bijvoorbeeld infiltraties via het dak.

Als zich objecten in uw woning bevinden die veel koude of juist warme straling afgeven dan heeft dit gevolgen voor de de gehele constructie. Het kleinste warmteverschil kan grootse problemen tot gevolg hebben. Via infraroodopnames kunnen deze zones nauwkeurig worden opgespoord. Vervolgens maken we een analyse van deze knelpunten en komen met een oplossing waarmee we o.a. de luchtdichtheid en isolatie van uw woning kunnen sturen.

Cobelens & Breuers is erin gespecialiseerd om deze gegevens om te zetten naar uw dagelijkse praktijk: welke bouwkundige ingrepen zijn mogelijk om daadwerkelijk effectief te zijn? Hoe valt hier maximale winst te behalen?
Dit bespaart u aanzienlijke investeringen in woningaanpassingen die hiermee in wezen te voorkomen zijn.

 
Benieuwd wat thermografie voor uw huis kan betekenen?
Neem gerust contact op voor meer informatie.