De zogenaamde ‘blowerdoor-test’ is een unieke dienst die Breuers en Cobelens speciaal heeft ontwikkeld voor de particuliere markt. Ons uitgangspunt was daarbij dat het om een test moest gaan die tegen zeer geringe kosten de luchtdichtheid van een woning aanzienlijk zou kunnen verbeteren.

Vaak wordt er flink geïnvesteerd in isolatie, maar als een huis niet optimaal luchtdicht is dan krijgt dit niet de kans om goed zijn werk te doen. Het gaat dan bijvoorbeeld om miniscule spleten en kieren van het buitenwerk of dichtingsrubbers van ramen die niet goed bevestigd zijn. Zaken die op het eerste oog niet zomaar opvallen, maar wel flinke gevolgen hebben.

Het principe is erg eenvoudig:

  1. Alle ventilatietoegangen en afvoeren worden gesloten.
  2. Er wordt lucht uw woning ingeblazen.
  3. Met een kleine, handzame rookmachine speuren we in uw woning naar openingen en kieren.
  4. Ter plaatse bevindt zich een van onze medewerkers die deze kieren direct dicht met behulp van kit en pur.
  5. Binnen 2 a 3 uur is gemiddeld 80% van de kieren gedicht. De overgebleven kieren (veelal electra/water) worden duidelijk in beeld gebracht via fotografie.

 

Daarnaast bieden we desgewenst ook een luchtdichtheidstest aan conform de NEN-normen (‘normalisatie en normen’, officieel vastgelegde normen rondom kwaliteit en veiligheid). Neem gerust contact op om te vragen naar de mogelijkheden.