Het voorlopige energielabel: bedoeld als aanmoediging door de overheid om uw kansen op een energiezuinige en comfortabele woning te vergroten. Tot dusver een heel mooi streven, maar wist u dat u verplicht bent om het voorlopige energielabel om te zetten naar een definitief label zodra uw huis verkocht of verhuurd wordt? Let op: als u dit niet geregeld heeft op de dag van passeren bij de notaris dan loopt u kans op een boete die kan oplopen tot honderden euro’s.

Eenmalig verstrekken van het energielabel
Indien u geen vaste klant van ons bent en slechts eenmalig een energielabel wenst af te nemen, kunnen wij u hier helaas niet bij ondersteunen (voor vaste klanten maken we uiteraard graag een uitzondering: neem in dat geval gerust contact met ons op). Door de manier waarop de overheid dit systeem heeft opgezet, wordt het ons namelijk vrijwel onmogelijk gemaakt om de service en ontzorging te bieden die we nu juist zo belangrijk vinden. We kunnen u wel op weg helpen met behulp van onderstaande informatie.

Bent u toch op zoek naar meer service? Dan kunt u via ons kantoor een energie-indexrapport afnemen; het energielabel krijgt u hier dan kosteloos bij. De kosten van een energielabel variëren tussen de €160 en €230.

Voorlopig energielabel omzetten in een definitief energielabel.
Op www.energielabelvoorwoningen.nl kunt u zelf uw voorlopig energielabel omzetten in een definitief energielabel. Onze persoonlijke adviezen aan u als particulier zijn eveneens op deze website terug te vinden via de zoekfunctie, en wel onder de naam ‘123 energiecertificaat’ (zoeken op ‘123’ is voldoende om hierbij uit te komen).

Praktische tips.
Op www.123energiecertificaat vindt u meer praktische tips en adviezen van onze hand, hoewel we er nadrukkelijk voor gekozen hebben om dit niet onder de naam van Breuers en Cobelens te doen. We vinden het belangrijk dat wij in een adem genoemd kunnen worden met de service waar we voor staan. Dit wordt helaas vrijwel onmogelijk gemaakt door de manier waarop de overheid dit systeem heeft opgezet.

Wat voor energielabel is toegekend aan mijn woning?
Bent u op zoek naar informatie welk energielabel aan uw woning is toegekend? Ga dan naar www.zoekuwenergielabel.nl. Hier is voor elke woning in Nederland te vinden wat het voorlopige of het definitieve energielabel is. Indien er een ‘Energie-indexrapport’ is opgesteld dan is dit hier ook te vinden.