Is uw woning energiezuinig? Of juist helemaal niet? Waar valt winst te halen? En op welke gebieden zit het in principe wel prima? Het Energie-indexrapport weet het u te vertellen.

Het Energie-indexrapport wordt ook wel ‘EPA-rapport’of ‘EPA-W-advies’ genoemd, waarbij ‘EPA’ staat voor ‘EnergiePrestatie-Advies’ en de W voor ‘woningen’ (t/m 31 december 2014 bekend onder de  noemer ‘het energielabel’). Het geeft u inzicht in de verbetermaatregelen die mogelijk zijn om uw huis bouwkundig en installatietechnisch te optimaliseren.


Voordelen
.
Het Energie-indexrapport is interessant als u:

 • uw woning wilt verhuren.
  Wettelijk volstaat dan het vereenvoudigd ‘energielabel’, maar vaak blijkt de huur die u in dat geval mag vragen beduidend te laag is (zie tevens dit nieuwsbericht op onze website).
 • oprecht geïnteresseerd bent in het energieverbruik van uw woning.
  Op basis van het Energie-indexrapport krijgt u duidelijk, helder maatwerkadvies van ons. We maken inzichtelijk welke aanpassingen mogelijk zijn en wat de kosten hiervan zijn… maar ook wat deze besparingen u uiteindelijk ook weer opleveren.


Werkwijze
.
Allereerst krijgt u een bezoekje van een van onze opnemers. Het is hierbij belangrijk dat we toegang krijgen tot de volledige woning, aangezien de volgende punten aan bod komen:

 • De gebuiksoppervlakte van de woning.
 • De thermische schil van de woning (dak, vloer, gevels, ramen, deuren, panelen),
  waarbij vooral de isolatie een rol speelt.
 • De installaties. Hoe wordt uw woning verwarmd, voorzien van warm water en ventilatie?
 • Duurzame maatregelen (PV-cellen, zonnecollectoren enzovoorts).


Deskundigheid
.
Breuers & Cobelens heeft uitsluitend gediplomeerde EPA-W-opnemers en EPA-W-adviseurs in dienst. Daarnaast zijn we volledig zelfstandig gecertificeerd voor BRL9500-00 en BRL9500-01 (de beoordelingsrichtlijnen die vereist zijn om rechtsgeldige energielabels te kunnen afgeven).
Dit houdt in dat we geen gebruik hoeven te maken van parapluconstructies of grijze schemergebieden, maar geheel zelfstandig opereren waardoor we directe daadkracht kunnen leveren.

Geïnteresseerd in een Energie-indexrapport?
Neem gerust contact op voor meer informatie.