Directe voordelen
– Meer wooncomfort (u woont behaaglijker en dus prettiger).
– Een lagere energierekening.
– Minder CO2-uitstoot voor een beter milieu.
– Aanzienlijke waardestijging van de woning.
– Een kortere verkooptijd (indien van toepassing).

Torenhoge elektriciteitsrekeningen en stookkosten die niet meer bij te benen zijn? Veel consumenten proberen de kosten binnen de perken te houden door de aanschaf van energiezuinige apparatuur. Uiteindelijk is dit slechts een druppel op een gloeiende plaat. U kunt nog zo’n goede koelkast in de keuken hebben staan die voorzien is van energielabel AAA, maar als er ondertussen geen aandacht wordt besteed aan verder energiebeheer dan heeft dit weinig zin. Een zuinige woning betekent dat uw energierekening aanzienlijk lager uitpakt, terwijl u ook nog eens een steentje bijdraagt aan het terugdringen van de alsmaar toenemende CO2-uitstoot.

Maatwerk
Geen huis is hetzelfde en wat voor de buurman geldt, kan bij u heel anders zijn. Kiest u voor ons maatwerkadvies dan betekent dit dat er echt naar uw situatie gekeken wordt. Waar kunt u op besparen? Hoe kan het binnenklimaat van uw woning dusdanig aangepast worden dat het milieu zo min mogelijk belast wordt? Via welke weg levert dit maximaal wooncomfort op?

De juiste handvatten
Energiebesparing en duurzaamheid staan bij ons voorop. We hebben de kennis in huis om u te laten zien hoe het anders kan, en de ervaring om te weten waar de knelpunten zitten. Zo kunnen we het juiste advies uitbrengen over de meest effectieve aanpak. Geen ingewikkelde, eindeloze rapportages vol cijfers maar heldere adviezen die u een comfortabele en energiezuinige woning opleveren.

Kansen benutten
Grootschalig onderhoud? Vaak zijn de gevolgen voor het energielabel uiteindelijk heel anders dan wat de EPC-berekening vermeldt. Juist in de ontwerpfase loont het om Breuers & Cobelens te consulteren: hierdoor blijven er geen kansen liggen om maximaal rekening te houden met het energielabel en alles wat daarbij komt kijken. Dit voorkomt dat in een later stadium van alles gecorrigeerd moet worden wat in eerste instantie al vanaf de wortel kon worden opgebouwd.

Een betrouwbaar adres
Als consument ziet u soms door de bomen het bos niet meer. Hoe kan ik een betrouwbare aanbieder herkennen en hoe weet ik dat men kennis van zaken heeft?

    • Al Al onze EPA-W-opnemers (waarbij ‘EPA’ staat voor ‘energieprestatie-advies’ en de W voor ‘woningen’) zijn in het bezit van een geldig bewijs van vakbekwaamdheid. We hebben uitsluitend gecertificeerde EPA-W-opnemers en EPA-W-adviseurs in dienst.
    • We zijn lid van de beroepsvereniging van energieadviseurs, de FedEC.
    • Breuers & Cobelens is lid van de brancheorganisatie van energieprestatie-adviesbureaus, de AvEPA.
    • Ons bedrijf is volledig zelfstandig gecertificeerd voor BRL9500-00 en BRL9500-01 (dit zijn de beoordelingsrichtlijnen die vereist zijn om rechtsgeldige energielabels af te kunnen geven).

(klik op de onderwerpen in het menu linksboven voor een nadere uitleg van de verschillende diensten die we aanbieden)